QUI REGALA OLI REGALA VIDA

L’olivera, de la qual tot l’Orient mitjà se’n discuteix l’origen, ha estat des de la prehistòria arbre de conreu. Envoltada de misticisme, l’arbre i el suc de la seva fruita –l’oli d’oliva– han estat fertilitat per als egipcis, saviesa i victòria coronada per a grecs i romans, i llum i espiritualitat per a tots els pobles de l’Antiguitat. Una bonança que ocupava un lloc destacat en totes les tradicions, religioses paganes, de l’arc de la Mediterrània, entorn dels poders sobrenaturals atribuïts a la longevitat centenària de l’arbre.

Però foren els romans els que, en expandir l’Imperi, traslladaren el consum i comerç de l’oli d’oliva a tota Europa. La mateixa ciutat de Roma compta amb el Monte Testaccio (tossal de testos), un turó artificial format per les restes de més de 50 milions d’àmfores, sobretot d’oli d’oliva, procedents majoritàriament d’Hispània (Espanya) i, en menor mesura, de la Tripolitània (Líbia Occidental) i la Gàl·lia (França).

Aquesta expansió feia universal, no únicament el sabor de les oliveres i les propietats culinàries de l’oli d’oliva, també les propietats medicinals reconegudes per totes les arts curatives al llarg de la història i que perduren en les taules d’arreu del món.

L’OLI D’OLIVA VERGE EXTRA, FONT DE VIDA

Les famílies productores de Baró de Maials, som hereves d’aquesta tradició de conreu i cultura que esquitxa l’oli d’oliva. Cooperativa centenària, el nostre oli d’oliva verge extra, reconegut per la DOP Les Garrigues i amb la garantia del segell europeu, és un oli de reconegut prestigi elaborat únicament amb oliva arbequina.

De recol·lecció primerenca, el nostre oli es caracteritza pel seu color verd i un sabor afruitat que es manté intacte quan, amb el pas del temps, l’oli adquireix un to més groguenc.

I és que el nostre, és un oli molt apreciat per cuiners, gastrònoms i, naturalment, per nutricionistes i experts en salut que destaquen les seves excel·lents qualitats organolèptiques. Ric en clorofil·la, facilita l’absorció, afavoreix la digestió, disminueix la concentració de colesterol i beneficia el creixement dels ossos. Completament natural i ric en polifenols i vitamines, és també un antioxidant natural que, a més, estimula l’activitat cerebral i el bon funcionament del sistema neurològic. En resum, una font de vida, a l’abast de tothom.

ESTOIGS REGAL

Si vols regalar vida als que més estimes, pots triar entre l’àmplia gamma d’envasos de 0,25 a 5 litres que t’oferim a la nostra botiga electrònica. En garrafa de vidre o pet o en ampolla, també pots triar entre diferents estoigs regal (0,75l i 0,50l) o les frasques tradicionals. Regala oli Baró de Maials, regala vida!

Recent news