L’oli d’oliva en la cuina de tardor: receptes tradicionals de la comarca

Amb l’arribada de la tardor, la cuina es transforma per adaptar-se als nous productes que ens ofereix la terra com bolets, carabasses, moniatos i castanyes, que es converteixen en els protagonistes dels plats tradicionals. I, com no podia ser d’una altra manera, l’oli d’oliva verge extra ocupa un lloc central en aquesta cuina de temporada, aportant sabor, salut i autenticitat a cada recepta.

L’oli d’oliva no només és un ingredient essencial en la dieta mediterrània, sinó que en aquesta època de l’any esdevé un aliat imprescindible per potenciar els sabors dels productes de temporada. La seva textura i aroma únics permeten cuinar plats reconfortants, perfectes per combatre els primers freds. A més, les seves propietats nutricionals, riques en antioxidants i greixos saludables, contribueixen a mantenir una dieta equilibrada en els mesos més freds de l’any.

En una escudella de tardor amb bolets, l’oli aporta profunditat al sofregit de verdures, mentre que en uns bolets saltats amb all i julivert intensifica els sabors naturals de la terra.

La tardor també és temps de fornades: carabasses rostides amb herbes i castanyes al forn amb romaní, cuinades amb oli d’oliva, es converteixen en aperitius plens de sabor. En la clàssica coca de recapte amb escalivada, l’oli impregna les verdures amb un gust únic, i en plats com un risotto de bolets, aquest oli afegeix una cremositat deliciosa.

Fins i tot els dolços de temporada es beneficien de l’oli d’oliva, com els bunyols de carabassa amb mel, que ofereixen una combinació perfecta de textures i sabors. L’oli d’oliva és, sens dubte, el secret de la cuina de tardor, amb receptes que combinen tradició i productes de proximitat, elevant cada plat amb la seva riquesa i autenticitat.