Coneix els tipus d’oli d’oliva que existeixen

L’oli d’oliva és un producte que utilitzem en el nostre dia a dia des de fa moltes dècades, però, tot i això, sabries anomenar i diferenciar fàcilment els diversos tipus d’oli d’oliva que existeixen? Si no és així, aquí en tens un petit resum perquè et facis una idea.

  • Oli d’oliva llampant: Prové de les olives recollides del terra o en procés de fermentació. D’escassa qualitat, sense envasar ni comercialitzar. És aquell que es destina a les indústries de refinació o al qual se li dóna altres usos tècnics. Ha de passar per un procés de refinament per reduir el seu grau d’acidesa.
  • Oli d’oliva refinat: És un oli que es produeix a partir d’oli d’oliva verge de baixa qualitat i que ha estat sotmès a processos de refinació química amb l’objectiu de poder eliminar sabors i aromes desagradables. Els olis que no són refinats, tenen propietats saludables gràcies a les substàncies bioactives que contenen, com ara, els antioxidants.
  • Oli d’oliva: L’oli d’oliva habitualment apareix amb l’etiqueta comercial “suau” o “intens”  i s’obté de la barreja entre l’oli d’oliva refinat i els olis d’oliva verge.  Conserva menys quantitat de vitamines i substàncies que el verge i verge extra.
  • Oli d’oliva verge: S’aconsegueix de procediments mecànics, tot i això, és important no confondre l’oli d’oliva verge amb l’oli d’oliva verge extra. Normalment, l’oli d’oliva verge s’acostuma a utilitzar per cuinar i no pas per al seu ús en cru. Conserva vitamines i diferents substàncies, però no té tanta qualitat com el verge extra.
  • Oli d’oliva verge extra: S’obté de la mateixa manera que l’anterior oli, la diferència, és que l’oliva d’oliva verge extra està en millor estat que tots els anteriors, la qual cosa produeix que aquest tingui unes qualitats saludables majors, passant a ser la millor opció per a l’ús gastronòmic.

Per tant, l’oli d’oliva verge extra és el millor sense cap mena de dubte! O és que, encara tens algun dubte?

Recent news