Beneficis de l’oli d’oliva

L’oli d’oliva és un ingredient bàsic en la dieta mediterrània a causa del seu excelent sabor i gràcies a la gran quantitat de propietats nutricionals que aporta en l’àmbit de la salut i de la bellesa. 

Les seves nombroses qualitats tenen un efecte molt positiu per poder prevenir moltes malalties cardiovasculars, alguns tipus de càncers i desenvolupa un paper molt important en el colesterol i en la diabetis, ja que ajuda a regular la glucosa en sang. Per aquesta raó, moltes vegades se’l denomina com una mena de medicina natural, emprada ja pels nostres avantpassats.

Molts estudis relacionen que el fet d’ingerir oli d’oliva afecta directament al trànsit intestinal i equilibra el PH del cos, evitant l’acidesa estomacal, protegint els ossos, ajudant a prevenir l’osteoporosi i en definitiva, enfortint al màxim el sistema immunitari de l’organisme. 

A més, l’oli d’oliva també es considera un gran antioxidant antiinflamatori. Prevé l’oxidació de les cèl·lules i dels teixits i és ideal per evitar l’envelliment i per preservar la hidratació i tonificació corporal i facial, aportant un aspecte jove i brillant a la pell i al cabell perquè conté un alt nombre de nutrients, com és el cas de l’omega 9. Per aquesta raó, és un remei fonamental per aquelles persones que necessiten tractar la cel·lulitis o l’acne, entre altres afectacions.

L’oli d’oliva també té una gran importància per la salut mental, ja que ajuda a combatre i prevenir malalties de deteriorament com l’Alzheimer i perquè fomenta la proliferació de noves neurones, imprescindibles en el correcte desenvolupament i execució de les funcions cerebrals i cognitives. 

En aquest sentit, els experts recomanen consumir 40 grams d’oli d’oliva de qualitat al dia per mantenir una dieta equilibrada, complementant-la amb un seguiment idoni d’altres hàbits saludables com la pràctica d’esport o l’eliminació de toxicitats. 

Recent news